Tavoitteena sujuvammat lähtötilanteet, rauhallisemmat nukkumaanmenot tai rennompi kotitunnelma? Kuulostaa tutulta. Minuun otetaan usein yhteyttä, kun vanhemmat kokevat, etteivät enää pärjää yksin, eivätkä osaa itse auttaa lastaan, kun tätä jatkuvasti pelottaa, ahdistaa, kiukuttaa tai itkettää. Perheen sisällä tunteet tarttuvat nopeasti ja oma avuttomuus vanhempana voi lamauttaa. Ulkopuolisen avun hakeminen on aina hyvän vanhemmuuden merkki ja lyhyelläkin työskentelyllä voidaan saada muutosta tilanteeseen.

Aloitan yleensä aikuisten kesken, mutta tapaan joustavasti perhettä eri kokoonpanoilla ja työskentelyn kesto sovitaan aina yksilöllisesti. Tavoitteena on löytää yhteistä ymmärrystä tilanteeseen ja uusia keinoja arkeen sekä lapsille että vanhemmille.  Joskus tapaan pelkästään vanhempia, toisinaan taas lapsen omat käynnit tuntuvat parhaalta vaihtoehdolta. Pyrin antamaan ensimmäisen ajan mahdollisimman nopeasti, jos arvioin, että voisin olla teille avuksi.

Lyhytkestoisemman työskentelyn lisäksi toimin lasten ja nuorten yksilöpsykoterapeuttina, jolloin terapian järjestelyistä ja rahoituksesta vastaa yleensä julkinen terveydenhuolto (esimerkiksi perheneuvola tai sairaanhoitopiiri, vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen osalta Kela). Olen myös Kelan kuntoutuspsykoterapian palveluntuottajarekisterissä nuorten (16-25 -vuotiaat) osalta. Lasten psykoterapiasta voit lukea lisää täältä. Vapautuvista psykoterapiapaikoista kannattaa aina kysyä.

Työskentelen joustavasti myös etäyhteyden kautta koronapandemian aikana.