Skip to Content

Lapset

”Mä en haluu mennä päivikseen!”

Kirjoitettu 24. elokuuta, 2015 klo 8.25

  Jo illalla alkaa hikikarpaloita nousta ja seuraavan aamun lähtö ahdistaa – tiedossa itkua, huutoa ja hammasten kiristelyä, kun kauheassa kiireessä taistellaan ensin vaatteet päälle, seuraavaksi riidellään siitä, syödäänkö aamupala kotona vai päiväkodissa, ja sitten jätetään perään itkevä kiljukaula päiväkodin tätien hoteisiin. Aloita siinä sitten oma työpäivä. Syyllisenä, vihaisena, huolestuneena. Tämmöistäkö tämä tulee nyt sitten  Jatka lukemista »


Kun lasta ahdistaa

Kirjoitettu 16. elokuuta, 2015 klo 12.56

  Monet lapset kärsivät jossain vaiheessa ahdistusoireilusta. Se voi näkyä monella tavalla: vatsa tai pää voi olla kipeä, voi olla vaikea saada henkeä, iltaisin uni ei meinaa tulla tai mielessä pyörivät jatkuvasti samat asiat. Lapsi voi tulla itkuherkäksi tai saada raivareita. Joksikin aikaa voi tulla erilaisia rituaalejakin käyttöön tai kotoa onkin yhtäkkiä vaikea lähteä päiväkotiin,  Jatka lukemista »


Onko teilläkin iltaisin villin lännen meininki?

Kirjoitettu 29. kesäkuuta, 2015 klo 9.26

  Monessa lapsiperheessä hämmästellään ilta toisensa jälkeen, miten samat herrantertut, jotka herätessä aamuisin ovat kohtuu rauhallisia ja jopa suht tottelevaisia, muuttuvatkin illalla karkuun juokseviksi huligaaneiksi. Mitkään säännöt eivät tunnu pätevän ja vanhemmat odottavat vain hetkeä, jolloin lapset hiljenevät, hyvällä tai pahalla. Ennen kuin menetät hermosi lopullisesti, lue vinkkini iltojen kesyttämiseen.   Anna lapselle kahdenkeskistä leikkiaikaa.  Jatka lukemista »